Вночі: Конгрес засудив виведення військ США з Сирії, Захід закликав переглянути судову реформу Зеленського, у Саудівській Аравії загинули 35 паломників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Конгрес підтримав резолюцію проти виведення військ США з Сирії

Палата представників Конгресу США більшістю голосів схвалила резолюцію, в якій засудила виведення американських військових з півночі Сирії. У резолюції також сказано, що Туреччина повинна припинити військову операцію в Сирії.

Крім того, конгресмени закликали Білий дім представити план ліквідації угруповання «Ісламська держава».

Західні посли закликали переглянути «судову реформу» Зеленського

Посли Канади, Великої Британії, Німеччини та Євросоюзу звернулися до спікера Дмитра Разумкова, премʼєр-міністра Олексія Гончарука та голови Офісу президента Андрія Богдана з проханням переглянути окремі положення закону про реформу судової системи.

Посли хочуть зустрітися з адресатами цієї заяви, щоб пояснити загрози окремих положень ухваленого Радою закону цілям запропонованої урядом реформи. Крім того, дипломати порадили співпрацювати з Венеціанською комісією, щоб привести закон «у повну відповідність з нашими спільними цінностями». У додатку до заяви викладені зауваження до законопроєкту від ЄС, USAID та експертів з Канади.

У Росії з поїзда зняли трьох американських дипломатів

Трьох працівників американського посольства зняли з поїзда «Ньонокса — Сєвєродвінськ» у звʼязку з тим, що вони вʼїхали на режимну територію без дозволу. Інцидент стався на станції «Сєвєродвінськ». У поїзді їхали військово-морський аташе при посольстві США, аташе при посольстві США, а також американський військовий аташе.

Джерело Интерфакса зазначило, що у американців не було документів, які дозволяють вʼїзд на режимну територію. Після перевірки документів американських дипломатів відпустили.

Разом з тим, як повідомили в посольстві США, американські дипломати перебували в офіційній поїздці та направили необхідне повідомлення російському Міноборони.

У Саудівській Аравії через ДТП загинули 35 паломників

На заході Саудівської Аравії через зіткнення автобуса та вантажівки загинули щонайменше 35 паломників, четверо постраждали. За даними Reuters, аварія сталася в населеному пункті Аль-Акхаль в адміністративному окрузі Медіна, внаслідок інциденту транспортний засіб загорівся.

В автобусі перебували громадяни арабських і азіатських країн.