«Не будьте дурнем! Я подзвоню пізніше». Трамп написав Ердогану, а той викинув лист у сміття

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Президент США Дональд Трамп направив главі Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану листа з грубощами, який міг спровокувати операцію проти сирійських курдів. Документ опублікувала у своєму Twitter журналістка FOXBusiness Тріш Ріган.

Лист датований 9 жовтня, тоді ж була розпочата нова турецька операція на території сирійських курдів. Більшість коментаторів публікації сходяться на тому, що нестача протокольного звернення підштовхнула Ердогана до початку операції з зачистки курдів. Ось повний текст листа:

«Шановний пане президенте! Давайте працювати добре! Ви не хочете нести відповідальність за вбивство тисяч людей? Я не хочу нести відповідальність за економіку Туреччини, але я буду. Я вже дав Вам невеликий приклад стосовно пастора Брансона.

Я наполегливо працював, щоб вирішити деякі з ваших проблем. Не підведіть світ. Ви можете зробити гарну угоду. Генерал Мазлум готовий вести з вами переговори і йти на поступки, які вони ніколи б не зробили раніше. Я конфіденційно додаю копію його останнього листа мені, якого щойно отримав.

Історія прихильно ставитиметься до Вас, якщо Ви зробите все правильно і по-людськи. Вона завжди буде дивитися на Вас як на диявола, якщо добрих справ не трапиться. Не будьте крутим хлопцем. Не будьте дурнем! Я передзвоню Вам пізніше», — написав Трамп у своєму короткому листі.

Трохи пізніше ВВС з посиланням на адміністрацію президента Туреччини повідомила, що Ердоган прочитав послання Трампа та «відразу викинув у відро для сміття».