У Нідерландах поліція затримала батька родини, яка в ізоляції 9 років чекала «кінця світу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція Нідерландів заарештувала батька родини, яка 9 років прожила в ізоляції на фермі в очікуванні «кінця світу», повідомляє Euronews.

58-річного чоловіка підозрюють у незаконному позбавленні волі, жорстокому поводженні, а також у відмиванні грошей, оскільки в будинку поліцейські виявили велику суму грошей. За даними видання, затриманий є громадянином Австрії.

Крім того, поліція затримала ще одного чоловіка у цій справі. Це 67-річний чоловік, якого виявили разом з іншими членами сімʼї на фермі Райнервольд у провінції Дренте.

Як пишуть місцеві ЗМІ, батько родини, який орендував ферму, був членом християнської секти мунітів. Однак у нідерландському відділенні секти повідомили, що батька родини виключили з обʼєднання. Правоохоронці встановлюють, чи утримувалися інші члени сімʼї на фермі проти їхньої волі.

  • Про родину в Нідерландах, яка 9 років чекала в ізоляції «кінця світу», стало відомо 14 жовтня. Старший син прийшов у місцевий паб, замовив пиво і попросив про допомогу. Він розповів, що втік з ферми й у нього є брати і сестри. Також 25-річний чоловік заявив, що ніколи не ходив до школи і 9 років не був у перукарні.
  • Правоохоронці поїхали на ферму і виявили приховані сходи за шафою у вітальні, які вели у підвальне приміщення, де жила сімʼя. Мати дітей померла до того, як сімʼя переїхала в це село. Представники влади розповіли, що деяких дітей немає у реєстрах, тому чиновники навіть не знали про їхнє існування.