САП оголосила підозру Гладковському

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру колишньому першому заступнику Ради національної безпеки та оборони Олегу Гладковському. Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

Гладковського підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.

«Встановлено, що експосадовець використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, у якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», — повідомляє САП.

За версією слідства, Гладковський забезпечив внесення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за держкошт вантажних автомобілів МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2», що входить до складу корпорації «Богдан».

Як наслідок, держава зазнала понад 10 млн грн збитків. Також, з’ясувалося, що Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) та $47,5 тис. (за 2018 рік).