«Це будуть фейки». Пашинський не має інформації про анонсовані Рябошапкою провадження проти нього

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екснардеп Сергій Пашинський заявив, що йому нічого не відомо про анонсовані напередодні генеральним прокурором Русланом Рябошапкою кримінальні провадження щодо нього. Про це Пашинський розповів theБабелю.

«Мені невідомо, про що йдеться. Це якісь фейки будуть. Я готовий відповідати за всіма справами, я не буду ховатися. У чому тільки мене не звинувачують. Де ці справи? З’явилися в останні три дні? Я відкритий до будь-яких слідчих дій. Чому ці справи почали з’являтись, коли мене арештували? Бо люди, які мене арештовували, розуміли, що арештовують мене незаконно. Вони хотіли виграти час, щоб щось сформулювати. Але ці нові справи будуть ще жалюгіднішими, ніж ви бачили», — заявив Пашинський.

Екснардеп упевнений, що проти нього буде порушено «5, 10 або 15 справ». Він додав, що кожного разу, коли комітет Ради з нацбезпеки минулого скликання отримував звернення, в тому числі щодо самого Пашинського, він передавав ці звернення до НАБУ чи військової прокуратури. «І жодної справи мені ніхто не пред’являв», — додав він.

«Або наприклад коли журналіст сказав, що Пашинський купує металобрухт і продає його в 10 разів дорожче. Ми запросили командира роти, командира бригади, Генштаб, Міноборони, «Укроборонпром» і польського постачальника. Не прийшла тільки одна людина — яка це все написала. Виявилось, що ціна була нижча... А поляки не захотіли мати з Україною справи через це», — розповів Пашинський.

Екснардеп Сергій Лещенко у власному Telegram повідомив, що Генеральна прокуратура зареєструвала три кримінальних провадження через розкрадання коштів в оборонній сфері. Головними фігурантами всіх трьох справ, за його словами, є Пашинський і секретар комітету з нацбезпеки та оброни минулого скликання Іван Винник.

Зокрема, прокуратура розслідує розкрадання при виконанні оборонного замовлення з виготовлення 152-мм боєприпасів для артилерійської системи «Гіацинт», незаконне використання бюджетних коштів при виготовленні 82-мм міномета «Верба» і закупівлю за завищеними цінами бронемашин Oncilla польської компанії Mista.