У Раді створили обʼєднання депутатів «Кубань», яке планує повернути територію до складу України

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Депутати Верховної Ради під керівництвом Олексія Гончаренка («Європейська солідарність») створили міжфракційне обʼєднання «Кубань». Про це Гончаренко повідомив на власному каналі в Telegram.

У заяві народний депутат зазначає, що обʼєднання розроблятиме шляхи повернення до складу України етнічних українців і територій, на яких вони живуть. Перш за все нардепи планують повернути під контроль України Кубань.

«Разом із колегами-депутатами створили міжфракційне депутатське обʼєднання «Кубань». Дякую колегам, які надали мені можливість стати його керівником. Наше завдання — розробка політики щодо повернення в культурне, політичне і соціальне поле українських етнічних територій і етнічних українців. У першу чергу займемося Кубанню. Але й інші регіони, в яких компактно проживають українці, теж перебуватимуть під нашою увагою», — написав у заяві Гончаренко.

Телеграм Гончаренко

Варто зазначити, що коли РРФСР у 1954 році підписала з Києвом угоду про передачу УРСР Криму у вигляді посушливого степу, без води, зрошення, без електрики й енергоресурсів, у непридатному на той момент стані, Москва зажадала натомість Кубань і Таганрог, які перебували у складі України.