Американський бізнесмен Кислін каже, що не зустрічався з Зеленським у США

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американський бізнесмен українського походження Сем Кислін, якого повʼязують з криміналітетом, заперечує зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Нью-Йорку 8 жовтня.

Про це він заявив на пресконференції в Києві, пише Інтерфакс-Україна.

«Із Зеленським я особисто не зустрічався. Я хотів би зустрітися, але він був дуже зайнятий, і кожна хвилина у нього була розписана. Я з ним не зустрічався», — сказав Кислін.

Про що йдеться?

8 жовтня The Insider опублікував матеріал про те, що Зеленський мав зустріч із Кисліним під час поїздки до США. 25 вересня, під час офіційного візиту президента Зеленського, в районі готелю «Паркер» відбулися дві зустрічі: одна — безпосередньо в готелі, інша — в сусідньому будинку, у ресторані «Російська чайна». У першій, офіційній, брав участь сам Зеленський і ще кілька десятків людей. Друга, неофіційна, пройшла в більш вузькому колі, і Зеленського на ній представляв керівник Офісу президента Андрій Богдан. Судячи з фотографій і свідчень двох незалежних одне від одного джерел, Сем Кислін щонайменше був присутній у місці проведення першої зустрічі та був організатором і учасником другої.

Журналісти зазначили, що Сем Кислін — підприємець, який тісно співпрацює з українською та російською організованою злочинністю. Також ЗМІ повідомляли, що Кислін причетний до відмивання грошей під час антикорупційних розслідувань у справі експрезидента України Віктора Януковича.

  • Офіс президента спростував зустріч Володимира Зеленського з Кисліним під час візиту в Нью-Йорк на 74-ту Генеральну асамблею ООН. Керівник Офісу президента Андрій Богдан теж спростував цю інформацію.
  • Сам Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів під час пресмарафону, сказав, що навіть не знає, хто такий Кислін.