ГПУ звільнила трьох прокурорів, які розслідували злочини проти Майдану. Це може призвести до затягування справи

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Генеральна прокуратура звільнила трьох прокурорів управління спеціальних розслідувань. Вони займалися розслідуванням справ Майдану.

Про це прокурор департаменту Олексій Донський розповів у коментарі «Громадському радіо».

За словами Донського, за процедурою скорочення звільнили Юрія Безщасного, Тетяну Дем’яненко та Віталія Тарасюка. Віталій Тарасюк був заступником керівника управління Сергія Горбатюка.

У повідомленні йдеться про те, що прокурорів звільнили, бо вони подали заяву на згоду про переатестацію у старій формі, оскільки не погоджувалися з новою формою.

Прокурори ж, за словами Донського, наполягали на тому, щоб механізм переатестації був прозорим. На його думку, звільнення прокурорів з цього підрозділу прокуратури може привести до значного затягування розслідування справ Майдану.

За даними ЗМІ, щоб пройти атестацію, прокурорів зобовʼязували підписати згоду на визнання будь-якої, навіть анонімної скарги, без її офіційного підтвердження.

«У цій згоді є пункт: «Згоден з тим, що під час проведення співбесіди і затвердження рішення кадровою комісією може братися до уваги інформація, отримана від фізичних та юридичних осіб (в тому числі анонімно), що не підлягає додатковому офіційному підтвердженню», — стверджує журналістка Ірина Ромалійська.

Частина прокурорів написала власні заяви на переатестацію та погоджувалася її пройти «за законом».

За даними Ромалійської, не пройшли переатестацію понад 200 прокурорів із близько 1300.