Трамп привітав жінок з першим виходом у космос, хоча це сталося ще 35 років тому. Астронавтки виправили його

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Астронавтки ввічливо виправили Трампа після того, як він помилився щодо історичного факту про вихід жінок у відкритий космос. Про це пише видання The Insider.

NASA провело перший в історії людства вихід жінок у відкритий космос без чоловіків. Крістіна Кох та Джессіка Меїр замінили батареї на сонячних панелях.

Дональд Трамп привітав їх телефоном.

«Це перший раз, коли жінка перебуває за межами космічної станції», — сказав Трамп.

Фактично, першою жінкою, яка вийшла у відкритий космос, ще 1984 року була космонавтка Світлана Савицька. Астронавтка NASA Кетрін Салліван стала першою американською жінкою, яка зробила це пізніше того ж року.

«Ви зараз на телебаченні по всьому світу, так що не хвилюйтеся», — додав Трамп.

Коли космонавтки отримали можливість відповісти, Меїр ввічливо виправила президента Трампа.

«Ми не хочемо брати на себе так багато заслуг, тому що до нас було багато інших жінок-космонавток. Це був перший раз, коли у відкритому космосі були присутні дві жінки одночасно, і це дійсно цікаво для нас. Ми багато говорили про це тут, знаєте, для нас це робота, яку ми робимо. Це те, для чого ми тренувалися протягом шести років», — сказала Меїр, яка зробила свій перший вихід у відкритий космос.

Також Меїр додала, що хоче віддати належне всім тим, хто працював у цій галузі до них: жінкам-дослідницям, інженерам і астронавткам.

«Ми пішли їхніми стопами, щоб опинитися там, де ми сьогодні. Сподіваємося, що зможемо надихнути всіх, не тільки жінок, тих, у кого є мрія, велика мрія, і хто готовий наполегливо працювати, щоб цю мрію втілити», — сказала Меїр.