Голодування Гладковського: прокурор заявив, що не отримував жодних заяв від підозрюваного

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Юрій Олефір заявив, що не отримував заяву ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського щодо оголошення голодування. Про це він заявив на засіданні Вищого антикорупційного суду, на якому обирається запобіжний захід.

Що сталося?

Затриманий співробітниками Національного антикорупційного бюро колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олег Гладковський оголосив голодування «на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів».

  • 17 жовтня у Києві затримали колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони, колишнього бізнес-партнера пʼятого президента Петра Порошенка Олега Гладковського. Він намагався вилетіти з України, проте його не випустила прикордонна служба, після чого Гладковський поїхав у ресторан на Бориспільській трасі, де його і затримали. У НАБУ повідомили, що ексчиновник фігурує у кримінальному провадженні щодо зловживання владою, а САП повідомила Гладковському про підозру. У відповідь він назвав звинувачення фейком і оголосив голодування.
  • Вищий антикорупційний суд продовжив обирати запобіжний захід колишньому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському в суботу, 19 жовтня, о 12:00. Попереднє засідання суду тривало з 23:00 пʼятниці до 2:30 суботи.
  • Колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського готовий взяти на поруки екснародний депутат України четвертого скликання Олег Зімін.