Virgin Galactic випустила скафандри для космонавтів. Вони захищають від ударів у невагомості й регулюють температуру тіла

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Virgin Galactic випустила скафандри для космонавтів. Вони захищають від ударів у невагомості й регулюють температуру тіла

Virgin Galactic / Twitter

Компанія британського мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic спільно з брендом спортивного одягу Under Armour випустила скафандри для польотів у космосі. Про це йдеться на сторінці у Twitter.

Компанія представила нову лінійку космічних скафандрів для майбутніх пасажирів космічного корабля SpaceShipTwo. Перший імовірний туристичний політ має відбутися в 2020 році.

Костюм включає в себе скафандр, взуття, тренувальну форму і куртку космонавта. Екіпіровка складається з базового шару і основного костюму, які створені з високотехнологічних тканин і покликані регулювати температуру тіла туриста й рівень потовиділення.

Спеціальні легкі тканини скафандра мають амортизацію на колінах, ліктях та взутті для додаткового захисту від ударів в умовах невагомості.

«Це справді історичний день для Galactic», — зазначив генеральний директор Virgin Galactic Джордж Вайтсайдс.

Засновник компанії Річард Бренсон високо оцінив якість костюма. Наступного разу він сподівається одягти його вже «дорогою в космос».

  • Засновник приватної космічної компанії SpaceX Ілон Маск звернувся до Міжнародного союзу відеозвʼязку із запитом надати окремий спектр для 30 тисяч нових супутників Starlink для інтернет-покриття, які він планує запустити після схвалених раніше 12 тисяч.
  • У 1976 вчені NASA виявили на Марсі примітивні форми життя, але проєкт було закрито.