Дочірні компанії Lufthansa оголосили страйк. У Німеччині скасовано близько 100 рейсів

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Співробітники чотирьох авіакомпаній, що входять до групи Lufthansa, оголосили страйк. Через це скасували рейси в аеропортах Берліна, Гамбурга, Мюнхена, Франкфурта-на-Майні, Дюссельдорфа та Кельна, повідомляє Deutsche Welle.

Спочатку страйк планувалося провести з 5 до 11 години ранку в неділю, але співробітники вирішили продовжити його до опівночі. У Lufthansa заявили співробітникам, що страйк незаконний, а вихід на нього може їм нашкодити. У профспілці назвали цю заяву «новим рівнем загроз».

У страйку взяли участь співробітники компаній Eurowings, Germanwings, SunExpress і CityLine. Через це в міжнародному аеропорту «Берлін-Тегель» скасували близько 15 рейсів, в аеропорту Гамбурга — мінімум 12, близько 10 рейсів скасовано в аеропорту Мюнхена. В аеропортах міст Франкфурт-на-Майні, Дюссельдорф і Кельн не уточнюють кількість скасованих польотів. Загальна їхня кількість може бути більше ста.

Бортпровідники Lufthansa не приєдналися до страйку своїх колег в дочірніх компаніях, оскільки раніше керівництво Lufthansa підвищило їм заробітну плату на 2%.

За інформацією диспетчерських аеропортів Києва, попереджень про затримки рейсів немає.

Що сталося?

Профспілка Ufo закликала своїх членів у всіх компаніях концерну Lufthansa до голосувань про проведення безстрокових страйків, які триватимуть до 1 листопада.

Ufo і Lufthansa вже давно перебувають у стані глибокого конфлікту. Концерн більше не визнає правління цієї профспілки як законного представника бортпровідників і намагається через суд позбавити її права на ведення тарифних спорів.

  • Пілоти британської авіакомпанії British Airways провели дводенний загальний страйк, вимагаючи збільшення заробітної плати. На страйк вийшли 4,3 тисячі пілотів. Авіакомпанії довелося скасувати близько 1500 рейсів.
  • У столиці Франції пройшов найбільший з 2007 року страйк, який призвів до того, що рух транспорту в місті було паралізовано. Десять з 16 паризьких ліній метро були закриті, інші працювали частково. Жителі добиралися на роботу на велосипедах, пішки або залишилися вдома.
  • В одному з найбільших аеропортів Європи — у німецькому Франкфурті — скасували 68 рейсів. Причиною став збій системи програмного забезпечення в одному з центрів Німецької служби безпеки польотів.