Вночі: військові США залишили зону бойових дій в Сирії, а Зеленський прибув до Японії на коронацію імператора

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військові США залишили зону бойових дій в Сирії

Американські військові покинули територію бойових дій на північному сході Сирії, де турецькі війська проводять операцію проти курдів.

Президент США Дональд Трамп у своєму Twitter написав, що на північному сході Сирії немає жодного американського солдата, і додав, що всі вони «повертаються додому».

При цьому міністр оборони США Марк Еспер заявив, що військові будуть передислоковані до північного Іраку, де продовжать війну проти «Ісламської держави», пише BBC.

За його словами, ситуація в регіонах Іраку та Сирії нестабільна, тому плани американських військових можуть змінюватися.

Зеленський прибув до Японії на коронацію імператора

Президент Володимир Зеленський прибув до Японії з робочим візитом на коронацію імператора Нарухіто, яка відбудеться 22 жовтня.

Про це повідомляє Офіс президента.

За час свого візиту (з 21 по 24 жовтня) Зеленський проведе зустрічі з премʼєр-міністром Японії Сіндзо Абе, керівниками обох палат парламенту Японії, членами японської парламентської Асоціації дружби з Україною, керівництвом Японського агентства міжнародного розвитку та Японської асоціації нової економіки, а також з представниками японського бізнесу.

У Франції закликали вигнати Туреччину з НАТО за військову операцію в Сирії

Лідер французької правої партії «Національне обʼєднання» Марін Ле Пен запропонувала виключити Туреччину з НАТО за проведення в Сирії військової операції проти курдів.

Про це повідомляє Teller Report.

За словами Ле Пен, Туреччина порушила критерії перебування в НАТО. Вона також закликала зупинити фінансову допомогу Туреччині як потенційному кандидату в ЄС.

Ле Пен розкритикувала Євросоюз і заявила, що ЄС не робить нічого, щоб зупинити війну.

США планують залишити в Сирії контингент із 200 військових

Адміністрація президента США Дональда Трампа і керівництво Міноборони розглядає план Пентагону щодо збереження невеликого контингенту американських військ у східній Сирії. Війська будуть перебувати вздовж іракського кордону — далеко від зони «припинення вогню», яку погодили США і Туреччина.

Про це повідомляє The New York Times.

«Президент Трамп схиляється на користь нового плану Пентагону щодо збереження невеликого контингенту американських військ у східній Сирії, можливо, він буде нараховувати близько 200 осіб, для боротьби з «Ісламською державою» і блокування просування сирійського уряду і російських військ до бажаних нафтових родовищ регіону», — сказав один з чиновників адміністрації.