Капітана затонулого судна «Іволга» увʼязнили на 9 років. Під час аварії корабля загинули 19 людей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суворовський райсуд Одеси засудив капітана судна «Іволга», яке затонуло у 2015 році у Чорному морі, до 9 років увʼязнення, повідомляє портал Судова влада.

Судно «Іволга» затонуло 17 жовтня 2015 року поблизу селища Затока Одеської області. Під час аварії на судні перебували 44 людини, загинули 19. Усього врятовано 22 людини, троє осіб вважаються зниклими безвісти.

«Суд визнав громадянина К. винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту), призначивши покарання у вигляді позбавлення волі на строк 9 років», — йдеться у повідомленні.

Також суд частково задовольнив цивільні позови потерпілих на суму понад 2 млн грн.

  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова оприлюднила імена шістьох українців, які зникли після аварії судна Bourbon Rhode в Атлантичному океані.
  • У січні в Чорному морі затонуло вантажне судно VOLGO-BALT 214 під прапором Панами, що перевозило вугілля. Воно вийшло з російського порту «Азов» і подало сигнал біди приблизно за 148 км від північно-східної чорноморської провінції Самсун. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Шість осіб загинули, з них четверо — українці.