«Не чув, щоб після такого хтось повісився». Коломойський не вважає цькуванням номер «Кварталу» про Гонтареву

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Бізнесмен Ігор Коломойський не вважає сценічний номер «Кварталу 95» про колишню очільницю Національного банку Валерію Гонтареву її цькуванням. Про це він заявив у коментарі «Настоящему времени».

«Чому ви не вважаєте, що в цьому номері цькують також мене? Вони на всю країну кажуть, що «Валерія думає про Валерійовича», і це значить, що я перший підозрюваний! Чому ви не вважаєте, що це — цькування Коломойського?» — заявив він.

На думку бізнесмена, номер «Кварталу» — «просто жарт, пісня, витвір у розважальній телепередачі». «Але щось я не чув, щоб хтось після такого цькування застрелився або повісився. Якщо Гонтарева буде першою — це буде смішно. А якщо вона божевільна, її треба в лікарню відправити, щоб вона собі трохи підлікувала нерви і мозок», — додав він.

Крім того, Коломойський заявив, що не співчуває Гонтаревій, а співчуває «десяткам, а може й сотням тисяч людей, вкладникам різних банків, яких вона пограбувала». Також бізнесмен упевнений, що ця ситуація вигідна самій ексголові НБУ. «Я більш ніж упевнений, що навіть якщо Україна зажадала б її видачі, її не видадуть після всієї цієї катавасії. Так що їй самій ця ситуація вигідна, насамперед», — підкреслив він.

Коментуючи реакцію влади на цей номер «Кварталу», Коломойський обізвав міністра економіки і торгівлі Тимофія Милованова «дебілом». «Дуже сумно, що міністр економіки в Україні — дебіл. На інвестиційний клімат впливає номер у розважальній передачі, сатира і гумор? Тоді я вважаю, що в нас інвестклімату взагалі немає! І значить Україні не потрібно віддавати нічого ні МВФ, ні іншим», — відреагував бізнесмен.

При цьому міністра культури Володимира Бородянського, який вибачився перед Гонтаревою, Коломойський закликав «вибачитися перед усіма потерпілими від Гонтаревої». «Тому що коли він вибачається за когось перед Гонтаревою, це означає, що він не дебіл, а покидьок», — резюмував бізнесмен.