Загинув ексміністр агрополітики Кутовий

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:

Колишній міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий загинув. Про це у Facebook повідомив колишній віцепремʼєр-міністр Павло Розенко.

«Трагічно загинув Тарас Кутовий... Спочивай з миром, друже...» — написав Розенко. У коментарі theБабелю Розенко повідомив, що Кутовий загинув у катастрофі гелікоптера.

За повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, у понеділок о 16:00 надійшло повідомлення, що поблизу с. Тарасенкове Оржицького району Полтавської області впав вертоліт «Робінсон-44», внаслідок чого загинула 1 особа.

«Вертоліт слідував з м. Київ до Полтавської області. О 17:21 пожежу, що виникла внаслідок падіння вертольоту, ліквідовано», — повідомили в ДСНС.

Пресслужба ДСНС України

Як пише агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на власні джерела, вертоліт, що розбився на Полтавщині, належав саме Кутовому. «Імовірно, він міг перебувати там, але поки немає підтвердження такої інформації. На місці катастрофи знайдено тіло чоловіка», — повідомляє агентство.

Радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол повідомив, що Кутовий був за штурвалом гелікоптера. «Загиблим пілотом виявився Т. Кутовий, 1976 р. н. (з 2016 по 2018 рік — міністр аграрної політики та продовольства України)», — написав він.

Про загибель Кутового повідомив експремʼєр-міністр Володимир Гройсман.

Хто такий Тарас Кутовий?

Український політик, депутат Верховної Ради VII та VIII скликань. У 2016 році в уряді Володимира Гройсмана був призначений міністром з питать аграрної політики та продовольства. У 2017 році Кутовий подав у відставку з посади міністра, проте Верховна Рада звільнила його лише через рік. У Кутового залишилася неповнолітня донька.