Міськрада Харкова оскаржила рішення суду про незаконність перейменування проспекту на честь Жукова

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Міськрада Харкова оскаржила рішення суду про незаконність перейменування проспекту на честь Жукова

Марієнко Андрій / УНІАН

Міська рада Харкова подала апеляційну скаргу на рішення Харківського окружного адміністративного суду про незаконність повернення імені маршала Георгія Жукова проспекту Петра Григоренка. Про це у своєму Facebook повідомила голова Північно-Східного відділення Українського інституту національної памʼяті Марія Тахтаулова.

«Харківська міська рада направила апеляційну скаргу на рішення Харківського окружного адміністративного суду про визнання протиправним та скасування рішення про повернення імені Жукова проспекту. Апеляційний суд відкрив провадження. Позиція Інституту залишається незмінною: ні один топонім ні в Харкові, ні в інших населених пунктах України не може бути перейменований на честь Георгія Жукова», — нагадала Тахтаулова.

19 червня міська рада Харкова проголосувала за перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект імені радянського маршала Георгія Жукова. Тоді за рішення перейменувати проспект висловилися 59 депутатів, проти виступили 13. Незважаючи на присутніх під стінами міськради активістів, які виступали різко проти повернення проспекту попередньої назви, формально рішення все-таки прийняли.