Мінфін запустив проєкт «Е-контракт». Він має впорядкувати процедуру укладання договорів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство фінансів запустило проєкт «Е-контракт», який упорядкує процедури з укладання договорів. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, «Е-контракт» допоможе впорядкувати процедуру укладання договорів на всіх її етапах — від ініціації до звітування, а також стане новим інструментом для аналізу даних та контролю за використанням публічних коштів. У глобальному плані ж система має автоматизувати процеси Державної казначейської служби, Міністерства фінансів та Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Зазначають, що в системі державних закупівель Prozorro величезний масив даних стосовно договорів, які укладаються між учасниками процесу, поки що залишається у форматі, непридатному для аналізу. «Сьогодні ми даємо старт проєкту, який покладе цьому край. І у нас з’явиться «Е-контракт», який повністю переведе всі договори, що укладаються на Prozorro і які ми бачимо в Казначействі, у повноцінну електронну форму», — зазначила Маркарова.