Суд заарештував екснардепа Микитася і призначив 80 млн грн застави

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд заарештував екснардепа Микитася і призначив 80 млн грн застави

Коваль Володимир / УНІАН

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього нардепа Максима Микитася і призначив йому заставу у 80 млн грн. Про це theБабелю повідомив його адвокат Павло Козлов.

Таке рішення ухвалила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Наразі екснардепа повезли до СІЗО. «Зараз виконується ухвала суду, вона остаточна й не підлягає оскарженню», — зазначив адвокат.

Разом з тим, Козлов висловив подив такому рішенню суду через те, що, за його словами, справа буде передана до суду вже протягом кількох найближчих тижнів. «Цей захід для нас незрозумілий, оскільки через два тижні справу вже треба буде направляти до суду, вже проведені всі слідчі дії. Незрозуміло для чого був потрібен цей запобіжний захід, він не буде продовжуватися, ми не зможемо його оскаржити», — пояснив адвокат.

Про що йдеться?

У 2000-х Головне управління внутрішніх військ МВС України (у подальшому реорганізоване в ГУ Нацгвардії) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016—2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний Хутір»). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 млн грн менша за ту, в яку оцінили квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.