Вночі: Туреччина закінчила військову операцію в Сирії, а в Північній Ірландії зняли заборону з абортів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Туреччина заявила про завершення військової операції в Сирії

У Міністерстві оборони Туреччини заявили про закінчення військової операції на північному сході Сирії, оскільки курди вивели свої сили з так званої «зони безпеки».

Як повідомляє Reuters, рішення про завершення операції було оголошено після укладення угоди між Туреччиною і Росією щодо розміщення сил на кордоні з Сирією.

Командир курдських сил Мазлум Кобані направив віцепрезиденту США Майклу Пенсу листа, в якому вказав, що всі сили Курдської робочої партії покинули зону. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що він готовий відновити військові дії, якщо перемирʼя буде порушено.

У Північній Ірландії зняли заборону з абортів і одностатевих шлюбів

У Північній Ірландії втратили силу закони, які забороняли аборти й одностатеві шлюби. Як повідомляє Mirror, уряд Великої Британії повідомив, що до 31 березня 2020 року в Північній Ірландії будуть створені юридичні умови для легальних абортів. Положення про одностатеві шлюби затвердять до 13 січня 2020 року.

Netflix випустили перший тизер аніме «Привид в обладунках: SAC_2045»

Стримінговий сервіс Netflix опублікував у YouTube перший тизер рімейку аніме «Привид в обладунках: SAC_2045» (Ghost in the Shell: SAC_2045).

Над аніме працюють студії Sola Digital Arts і Production I.G., а режисерами стали Сіндзі Арамакі («Зоряний десант: Зрадник Марса») і Кендзі Каміяма («Привид в обладунках: Синдром одинака»). Премʼєра очікується у 2020 році, але точна дата поки невідома.

В ОБСЄ закликали звільнити журналіста Асєєва і блогера Галазюка

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав бойовиків «ДНР» негайно звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва, якому «суд» сепаратистів дав 15 років колонії за «шпигунство», і блогера Олега Галазюка, який перебуває в полоні з серпня 2017 року.

Відповідну заяву опубліковано на офіційному сайті ОБСЄ.

«Я рішуче засуджую ув’язнення Станіслава Асєєва і я шокований абсолютно незаконним його обвинуваченням і засудженням до 15 років ув’язнення. Я наголошую, що він має бути негайно звільнений [...]. Асєєв і Галазюк були одними з небагатьох незалежних журналістів, які вели репортажі з непідконтрольних уряду районів Донецької області [...]. Я вкотре закликаю всі держави-учасниці ОБСЄ посилити тиск на всіх, хто має до цього відношення, аби звільнити й Асеєва, і Галазюка», — йдеться в заяві.