У центрі Києва біля бару вибухнула граната. Загинули двоє чоловіків, один з яких був ветераном батальйону «Донбас»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Увечері 22 жовтня в центрі Києва, біля бару ProRock на вулиці Пушкінській вибухнула граната, внаслідок чого загинули двоє людей і постраждала дівчина, яка проходила неподалік.

У поліції Києва повідомили, що постраждалу дівчину госпіталізували з легкими тілесними ушкодженнями, а заступник начальника МВС столиці Герман Приступа розповів «Радіо Свобода», що одним із загиблих є ветеран бойових дій на Донбасі, другий загиблий — охоронець офісного будинку 1977 року народження.

«Опитуємо свідків, конфлікту ніхто не бачив. Відкрили провадження за статтею умисне вбивство. Бачимо по відео, яке є у нас в розпорядженні, що вони розмовляли», — сказав Приступа. Імовірно, гранату приніс ветеран, і вона вибухнула через необережне поводження, але поліція також не виключає сварку між чоловіками.

Як повідомляє «24 канал», загиблим ветераном виявився 53-річний командир групи «Купол» батальйону «Донбас» Віктор Дегтярьов, позивний «Сенсей». Другого загиблого звали Михайло.

Віктор Дегтярьов.

kievvlast.com.ua

Цю ж інформацію підтвердив ветеран АТО Сергій Тищенко.

Журналіст Юрій Бутусов написав, що Дегтярьов — майор морської піхоти в запасі, був активним учасником Евромайдану і в 2014 році пішов на війну. Брав участь у боях під Іловайськом, де отримав важке поранення правої руки. У «Сенсея» залишилися дружина, двоє дочок і син.

Працівниця одного з закладів і свідок розповіли журналістам, що чоловіки в нетверезому стані сиділи на сходинках бару, один з них щось крутив у руці, після чого пролунав вибух.