Справу колишнього глави ДФС Насірова передали у Вищий антикорсуд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про передачу кримінального провадження проти ексглава Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівника департаменту ДФС Володимира Новікова у Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«У середу, 23 жовтня 2019 року, за участі прокурора САП у Шевченківському районному суді міста Києва відбулось судове засідання у справі про обвинувачення ексголови ДФС України та керівника департаменту ДФС України», — сказано в повідомленні.

  • Насірова звинувачують у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях з газом.
  • Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, яким відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенка фактично перекладається з Насірова на керівників місцевих податкових інспекцій.
  • У червні Шевченківський районний суд міста Києва зняв з розгляду справу стосовно Насірова та Новікова.