Опитування: Зеленському довіряють понад 80% українців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

80,4% українців довіряють президенту Володимиру Зеленському. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє Укрінформ.

На запитання про те, наскільки респонденти довіряють чи не довіряють певним соціальним інституціям, 42,8% із них відповіли, що повністю довіряють президенту України, 37,6% — що скоріше довіряють главі держави; 4,5% обрали варіант «зовсім не довіряю». При цьому 7,4% опитаних не змогли відповісти на це запитання.

19,3% українців повністю довіряють і 31,8% скоріше довіряють Кабінету міністрів, 9,2% зовсім не довіряють. Верховній Раді повністю довіряють 15,1% респондентів і 31,9% — скоріше довіряють, тоді як 12,5% заявили, що зовсім не довіряють парламенту.

Дослідження проходило з 27 серпня по 23 вересня у 110 населених пунктах у всіх областях України, крім анексованого Криму та непідоконтрольних територій Донбасу. У результаті польового етапу дослідження, який тривав з 8 по 20 вересня, було опитано 2 035 респондентів.

У жовтні соціологи вперше зафіксували падіння рейтингу Зеленського. За даними опитування КМІС, у середині жовтня позитивно до діяльності президента Зеленського ставилися 66% опитаних (73% у вересні); негативно — 9%, у вересні таких було 7%.

Крім того, зниження рівня підтримки зафіксували також у членів президентської команди. Так, премʼєр-міністра Олексія Гончарука підтримували тільки 10% (у вересні — 17%), спікера Дмитра Разумкова 27% (у вересні — 33%).