Партія Порошенка виграла суд у NewsOne

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партія «Європейська солідарність» виграла судову справу за позовом телеканалу News One, повідомляє пресслужба політсили.

Позов стосувався захисту ділової репутації та права народних депутатів і фракцій у Верховній Раді на свободу висловлювання власної позиції.

«Касаційний господарський суд у складі Верховного суду визначив, що формулювання, які були використані в заяві фракції, про антидержавні і антиукраїнські висловлювання та факти, які ретранслює телеканал News One, а також про відповідність риторики ЗМІ до «темників Кремля» і меседжів російської пропаганди, є оціночними судженнями й не містять інформації, яка завдає шкоди діловій репутації телеканалу», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, суд, згідно з повідомленням, наголосив на тому, що заяви фракцій у Раді щодо оцінки діяльності інституцій захищені статтею 80 Конституції, згідно з якою нардепи не несуть юридичної відповідальності за висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Відповідно з текстом рішення, копію якого опублікували на сайті партії, Верховний суд залишив без змін три попередні рішення судів у цій справі. «У судових рішеннях підтверджено право фракції політичної партії та її спікерів на власний погляд на процеси, які відбуваються в країні», — підкреслює пресслужба.