«Підстав для хвилювання немає». Мінекоенерго проведе додаткові вимірювання забруднення повітря

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища проведе спільні вимірювання забруднення повітря з незалежними лабораторіями.

Рішення було ухвалено на екстреній нараді міністра Олега Оржеля з представниками Гідрометцентру, Державної служби з надзвичайних ситуацій і Національної геофізичної обсерваторії.

Міністр Оржель доручив привести українські показники у відповідність до європейського формату, щоб мати можливість порівнювати якість повітря в Україні та інших країнах. Зараз проби повітря бере Гідрометцентр чотири рази на добу шість днів на тиждень.

За даними Гідрометцентру, порівняно з попередніми роками концентрація оксиду вуглецю в містах з 15 по 21 жовтня залишалася у звичних параметрах, властивих цій порі року.

«Підстав для хвилювання про значні додаткові джерела забруднення повітря немає. Однак було зафіксовано перевищення викидів деяких забруднюючих речовин у всіх промислових містах України, таких як Маріуполь, Дніпро, Камʼянське, Запоріжжя тощо», — зазначили у відомстві.