Справа «Нового величия»: у Росії заочно заарештували Гаврилова, який просив в Україні притулок

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Справа «Нового величия»: у Росії заочно заарештували Гаврилова, який просив в Україні притулок

Mikhail Pochuyev \ TASS via Getty Images

Люблінський суд Москви заочно заарештував фігуранта справи «Нового величия» Сергія Гаврилова, який попросив напередодні притулку в Україні.

Як повідомляє «МБХ медіа», суд змінив запобіжний захід Гаврилову, який перебував під домашнім арештом, й оголосив його в розшук.

Про арешт клопотала прокуратура. Адвокат росіянина заявила, що не знає, де зараз її підзахисний. Вона також просила суд виділити справу в окреме провадження, але їй відмовили.

Що таке справа «Нового величия»?

«Новое величие» — рух, членів якого — Марію Дубовик, Анну Павликову, Вʼячеслава Крюкова, Руслана Костиленкова, Сергія Гаврилова, Петра Карамзіна, Максима Рощина, Дмитра Полєтаєва, Павла Ребровського і Рустама Рустамова — затримали 15 березня 2018 року, перед президентськими виборами в Росії. Їх звинуватили у створенні екстремістської спільноти та участі в ній (частини 1,2 статті 282.1 КК РФ).

За версією слідства, метою руху була «безальтернативна участь у народних повстаннях, революційних діях, у зіткненні з представниками чинного в Росії режиму». Для цього активісти влаштували кілька поїздок за місто для тренувань зі стрільби та метання «коктейлів Молотова», вважають слідчі.