«Cлідство.Info»: На посаду радника премʼєра Гончарука розглядають ексзаступника міністра фінансів Росії Алексашенка

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
«Cлідство.Info»: На посаду радника премʼєра Гончарука розглядають ексзаступника міністра фінансів Росії Алексашенка

Синиця Олександр / УНІАН

Секретаріат Кабінету міністрів може призначити на громадських засадах радником премʼєр-міністра Олексія Гончарука колишнього заступника міністра фінансів РФ і першого заступника голови правління Центробанку Росії Сергія Алексашенка. Про це повідомляє журналістський проєкт «Cлідство.Info» з посиланням на документ, який опинився в розпорядженні редакції.

У документі за підписом держсекретаря Кабміну Віктора Бондаренка йдеться, що кандидатуру Алексашенка розглядають на посаду радника Гончарука. Також зазначають, що з 2014 року Алексашенко живе в США. При тому, що він усе ще є громадянином Росії, написано, що, якщо попереджувальні заходи відсутні, секретаріат просить призначити Алексашенка на пропоновану посаду.

slidstvo.info

У коментарі «Cлідство.Info» Гончарук заявив, що призначення на посаду радника премʼєра громадянина РФ було б дуже ризикованим рішенням, яке вимагає консультацій з СБУ.

«Я не хочу це коментувати, бо поки нема що коментувати. Такого радника в мене немає», — висловився він.

Алексашенко обіймав посаду заступника міністра фінансів Росії з 1993 до 1995 року, наприкінці 90-х став заступником голови Центрального банку РФ, також працював у холдинговій компанії «Інтеррос». Він підтримував українську сторону під час анексії Криму в 2014 році, заявляючи, що Москва порушила всі міжнародні гарантії, які були надані Києву. Трохи пізніше, в 2015 році, він пояснив, що став біженцем через різку критику режиму Путіна, тому був змушений переїхати до США.