У Каліфорнії розгорілися нові пожежі. Вже знищено понад 40 км² лісів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Каліфорнії розгорілися нові пожежі. Вже знищено понад 40 км² лісів

Палаюче дерево у Грейсвілі, Каліфорнія, 24 жовтня 2019 року.

Justin Sullivan / Getty Images

Каліфорнійський департамент лісового господарства та протипожежного захисту заявив, що пожежі через щорічні вітри «Діабло» вже знищили понад 40 км². Про це повідомляє ВВС.

«Схоже, що в найгіршому разі в південній Каліфорнії пориви вітру сягатимуть 55 миль за годину (88 км/год). У деяких прибережних районах вітри можуть досягати 75 миль за годину [120 км/год] сьогодні», — повідомив метеоролог Марк Ченард.

В офісі окружного шерифа міста Гейсервіль повідомили, що в місті розіслали наказ про негайну евакуацію, в Лос-Анджелесі, Сан-Бернардіно і Вентурі (Південна Каліфорнія) розглядається питання про відʼєднання від електропостачання понад 300 тисяч людей. Як заявив шериф, осередок загоряння почався близько Кінкейд-роуд і Бернед Маунтін-роуд.

Раніше 2 млн жителів американського штату Каліфорнія залишилися без електропостачання після відʼєднання мережі комунальної компанії Pacific Gas and Electric Company для запобігання лісовим пожежам. Причиною відключення стала спекотна погода на півдні штату. Вона небезпечна особливо в поєднанні зі щорічними вітрами «Діабло», які несуть сухе гаряче повітря з північного сходу, з затоки Сан-Франциско, навесні та восени. У цих умовах пожежі можуть поширюватися дуже швидко, наприклад, через іскри від дротів ЛЕП або після падіння дерев на електроопори.