Волинська облрада у зверненні до Зеленського виступила проти «формули Штайнмаєра»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Депутати Волинської обласної ради ухвали звернення до президента Володимира Зеленського з вимогою відмовитися від імплементації «формули Штайнмаєра» в українське законодавство. Про це повідомляє пресслужба облради.

За це рішення проголосували 48 депутатів обласної ради. «Ми, депутати Волинської обласної ради, висловлюємо категоричну незгоду зі спробами центральної влади зреалізувати згубну для Української держави так звану «формулу Штайнмаєра», якою, відповідно до «Мінських угод», вводиться особливий статус Донбасу», — йдеться у тексті звернення.

Депутати наполягають, що введення в дію закону про особливий статус Донбасу — «однозначний сигнал усім промосковським силам в інших областях України, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» та диктувати Україні свою волю». «Це однозначний сигнал світу, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом. Це прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, продовження війни на цілі покоління з метою знищення Української держави», — підкреслюється у зверненні.

Члени облради закликали президента розірвати дипломатичні відносини з Росією, добиватися реальних кроків від підписантів Будапештського меморандуму, запровадити воєнний стан на прифронтових територіях і блокаду тимчасово окупованих територій, а також не допустити надання «особливого статусу» окупованим територіям та проводити там вибори лише після повної деокупації.