Горбатюк: Зеленський вважає розслідування справ Майдану однобоким

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський вважає, що розслідування злочинів під час Євромайдану проводиться необʼєктивно, повідомив ексначальник управління спецрозслідувань Сергій Горбаюк в інтервʼю «Громадському».

Горбатюк підтвердив, що зустрічався із Зеленським та генпрокурором Русланом Рябошапкою до його призначення, а глава Офісу президента Андрій Богдан приєднався вже наприкінці зустрічі. Вони хотіли почути від Горбатюка подробиці про розслідування справ Майдану.

«Що здійснюється у розслідуванні, які результати розслідування, які проблеми розслідування, чому воно розслідується необʼєктивно, як вважав президент. Однобоко, на його думку, тому що не розслідуються убивства правоохоронців. Але я пояснив, що ми розслідуємо всі епізоди, всі вбивства, і в нас притягнуті до відповідальності як убивці правоохоронців, так і вбивці протестувальників», — розповів Горбатюк.

Він додав, що, попри скепсис, Зеленський «адекватно сприймав його пояснення». «Було розуміння, були уточнювальні запитання, і я хочу сказати, що абсолютно оптимістично закінчилась зустріч. Він закінчив її словами про те, що справи мають розслідуватися, і має бути допомога», — розповів Горбатюк.

Експрокурор зазначив, що президент сказав йому надати інформацію про допомогу Рябошапці. «Він став генпрокурором, і я йому надав проблематику, але з того всього нічого не вирішилось», — сказав він.