Глава САП заявив, що до нього зверталися троє депутатів «Слуги народу», щоб дати свідчення про хабарі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що після того, як його відомство відкрило провадження про можливе одержання 11 депутатами «Слуги народу» хабарів, до нього звернулися три представника СН, щоб дати пояснення.

Про це він заявив в ефірі програми «Право на владу».

«За цю добу до мене на прийом записалися кілька людей, які висловили бажання дати пояснення у цій справі. Це нардепи. Троє. Монобільшості. Перша, хто звернувся, — Ольга Василевська. Я це кажу, тому що вона сама вже про це написала», — сказав Холодницький, не назвавши імена інших, посилаючись на таємницю слідства.

Він додав, що у цій справі підозр нікому не готують. Також Холодницький закликав причетних депутатів прийти в САП або НАБУ для дачі свідчень.

Про що йдеться?

18 жовтня депутати на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики «провалили» законопроєкт № 2047 «Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки обʼєктів нерухомості». Документ зареєстрований у парламенті 4 вересня 31 депутатом від фракцій «Голос» і «Слуга народу».

Він пропонує скасувати роботу так званих електронних майданчиків (спеціальне програмне забезпечення), через які оцінювачі та нотаріуси зобовʼязані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Це платна послуга — ціна за реєстрацію звіту і перевірку реєстрації нерухомості коливається від 680 до 1 800 грн за одну операцію. Документ передбачає відключення всіх авторизованих електронних майданчиків від Єдиної бази даних звітів про оцінку. Діючі електронні майданчики ЗМІ повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком.

Екснардеп Сергій Лещенко повідомив, що, за його інформацією, 11 депутатів від СН, так звані люди Коломойського, у Комітеті отримали по $30 тис. від «зацікавлених осіб», щоб не голосувати за законопроєкт, який виключить приватні електронні майданчики з процедури оцінки нерухомості.