Аваков назвав дискредитацією пропозицію конгресменів США внести «Азов» до списку терористів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав кампанією з дискредитації звернення 40 конгресменів США, які запропонували внести полк «Азов» до списку терористичних організацій і звʼязали його з атаками на мечеті в Новій Зеландії. При цьому він додав, що нападки на «Азов» говорять про якість його боротьби за територіальну цілісність країни.

Аваков нагадав, що «Азов» є законним регулярним підрозділом Нацгвардії.

«Ганебна інформаційна кампанія про начебто розповсюдження нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення «Азов» [...] є навмисною спробою дискредитувати підрозділ «Азов» і Національну гвардію, насамперед у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відношеннях з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі. Саме бойова ефективність спецпідрозділу «Азов» у захисті держави від військової агресії — справжня причина спроби зупинити його іншим, гібридним методом», — сказав міністр.

У самому полку раніше розцінили звернення конгресменів як інформаційну атаку на країну. «Причину ж, яка нібито стала поштовхом до появи подібних звернень у США, вважаємо цілковитою нісенітницею, адже жодних доказів причетності підрозділу «Азов» до терористичних актів у Новій Зеландії ніколи не існувало у природі, це банальна брехня і наклеп», — зазначено в заяві полку.