У Японії з виставки вкрали діамант вартістю майже $2 млн

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У японському місті Йокогама невідомі викрали діамант вагою у 50 каратів і вартістю близько $1,8 млн (або понад 45 млн грн). Про це повідомляє Kyodo News.

Дорогоцінний камінь вкрали з виставки, яка проходила в конференц-центрі Pacifico Yokohama у прибережній частині міста Йокогама (35 км від Токіо). 24 жовтня в 17:00 за місцевим часом охоронець обходив експозицію і не помітив нічого підозрілого, однак вже о 18:00, при закритті працівник виставки заявив, що дорогоцінного каменя немає на місці, а вітрина, під якою його тримали, відкрита. Він повідомив про зникнення діаманта правоохоронцям.

Поліція вважає, що діамант вкрали незадовго до закриття виставки, група грабіжників діяла швидко і професійно. Також є припущення, що у злочинців був спільник серед працівників виставкового центру. Чому не спрацювала сигналізація і чи вдалося щось зʼясувати при перегляді камер спостереження, поки не повідомляється.

  • 82-річний Семюель Сабатіно проходив повз швейцарів у фешенебельних будинках від Флориди до Мангеттена і викрадав коштовності з порожніх квартир. Такі звинувачення висунули Сабатіно у США.
  • Найбільший у світі алмазний рудник Аргайл (Argyle) у віддаленому районі Західної Австралії закривається після майже сорока років роботи.