Цієї неділі Україна перейде на зимовий час. «Укрзалізниця» закликає звертати увагу на розклад

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У ніч на неділю, 27 жовтня, Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинників українці переведуть на годину назад. Перехід на літній та зимовий час в Україні здійснюється згідно з постановою Кабінету міністрів, затвердженою ще у 1996 році.

«Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (Київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад», — йдеться у постанові.

Документ, серед іншого, зобовʼязував Державну службу єдиного часу і еталонних частот інформувати заздалегідь населення через засоби масової інформації про переведення годинників.

В «Укрзалізниці» нагадали про перехід на зимовий час і повідомили, що час відправлення та прибуття поїздів у квитках вказується вже з урахуванням цього переходу.

При цьому в березні Європарламент підтримав скасування обовʼязкового переведення годинників на літній та зимовий час. З 2021 року кожна країна, що є членом Євросоюзу, зможе сама обирати, зберегти чинну систему переведення годинників чи взагалі відмовитися від неї.

Зараз це питання регулюється директивою ЄС, яка зобовʼязує всі 28 країн-членів переходити на літній час в останню неділю березня і на зимовий в останню неділю жовтня.