Стрілянина в Харкові: загиблий виявився свідком у справі про вбивство ексдепутата Держдуми Вороненкова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Стрілянина в Харкові: загиблий виявився свідком у справі про вбивство ексдепутата Держдуми Вороненкова

Екс-депутат Державної думи Росії Денис Вороненков

Facebook / Денис Вороненков

Загиблий у перестрілці в Харкові був свідком у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Про це theБабелю повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Вона розповіла, що влітку 2017 року поліція затримала загиблого разом з іншою особою, яку нині обвинувачують у вбивстві Вороненкова. «Хочу наголосити, що цей свідок не був основним, оскільки інформації щодо вбивства Дениса Вороненкова під час слідства він не надав», — підкреслила Максимець. Вона також висловила сумнів, що це вплине на перебіг судового процесу проти встановлених слідством виконавців вбивства.

Максимець підкреслила, що підозра убитому не оголошувалася. «Ми будемо співпрацювати з правоохоронними органами Харкова, які розслідуватимуть сьогоднішню подію та перевірятимуть інформацію щодо можливого звʼязку цих подій з нашим розслідуванням [вбивства Вороненкова]», — підкреслила речниця прокуратури.

Як розповів виданню «Ґрати» адвокат Святослав Пархоменко, який захищає Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства Вороненкова, загиблим є Володимир Ворох. За його словами, той начебто мав інформацію про вбивство росіянина і повинен був свідчити в суді. Вороха затримали влітку 2017 року саме разом з Лосем.

Убивство Вороненкова

Вороненкова застрелили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Убивця, українець Павло Паршев був поранений охоронцем російського ексдепутата і згодом помер від поранень у лікарні. Колишній депутат від Комуністичної партії РФ у 2016 році разом із дружиною Марією Максаковою переїхав у Київ і отримав громадянство України. У жовтні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства — колишній цивільний чоловік Марії Максакової Володимир Тюрін. У березні 2018 року він був оголошений у розшук.