У Британії приступили до зйомок мінісеріалу за мотивами подій у Солсбері

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Британська телекомпанія ВВС приступила до роботи над мінісеріалом про події в місті Солсбері, що стало відомим через отруєння «Новачком» колишнього російського розвідника. Про це повідомляє The Guardian.

Відомо, що це буде не просто документальний фільм, а драма з філософським відступом на тему того, як події, що розгорнулися в 2018 році, змінили маленьке місто Солсбері та британське суспільство загалом. Також автори картини з трьох частин хочуть відобразити тему того, як звичайні люди та держслужбовці відреагували на кризу, проявивши героїзм, оскільки їхнє місто стало центром безпрецедентного надзвичайного стану в країні.

Головні ролі у фільмі зіграють Анн-Марі Дафф, Рейф Сполл, Марк Адді та відома актриса шведського походження Міанна Берінг.

  • 4 березня 2018 року в британському місті Солсбері речовиною «Новачок» отруїли експрацівника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби. Влада Великої Британії назвала двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів — це офіцери Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Через пару місяців від вмісту знайденого на вулиці флакона постраждали жителі найближчого містечка Дон Стерджесс і Чарлі Роулі. Жінка померла, а Роулі залишився живим, щоправда тепер він страждає на фізичне та психічне відхилення. Його рятували експериментальним антидотом.
  • Поліція Великої Британії виявила четвертого потерпілого від отруєння «Новачком» у Солсбері. Йдеться про поліцейського, який прибув на місце події після отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.
  • Виявилося, що у складі Головного управління розвідки Росії не менше 10 років діє спеціальний загін, який займається диверсійними операціями в Європі. Підрозділ засекречений, тому інформація про нього є далеко не у всіх оперативників ГРУ, а західні спецслужби виявили існування загону тільки нещодавно.