«Готуємося до перших поставок». Будівельник «Турецького потоку» не вважає проблемою арешт своїх акцій за позовом «Нафтогазу»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У компанії South Stream Transport BV, яка веде будівництво газопроводу «Турецький потік», заявили, що арешт акцій на її діяльність не вплине. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на саму компанію.

«Ця обставина ніяк не вплине на будівельні роботи чи експлуатацію морського газопроводу «Турецький потік». Акції залишаються у власності «Газпром Трансгаз Краснодар». Наразі ми готуємося до перших поставку газу через газотранспортну систему «Турецький потік», запланованих на кінець 2019 року», — повідомили в компанії.

У пʼятницю, 25 жовтня, виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко повідомив, що Окружний суд Амстердама заарештував 100% акцій South Stream Transport BV.

За його словами, суд ухвалив таке рішення у звʼязку з розглядом справи про шахрайські дії «Газпрому» при передачі цих акцій компанії «Трансгаз Краснодар» за день до того, як судові виконавці почали заморожувати активи «Газпрому» в Нідерландах за позовом «Нафтогазу».