ДБР розслідує законність призначення Гройсмана на посаду премʼєра в 2016 році

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Печерський районний суд Києва дозволив вилучити документи з Офісу президента у справі щодо можливого зловживання владою при призначенні Володимира Гройсмана на посаду премʼєра у 2016 році. Про це свідчить постанова слідчої судді Печерського райсуду Ільєвої Т. Г. у кримінальній справі № 757/55369/19-до, оприлюднена 24 жовтня 2019 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Що сталося?

Про розслідування щодо призначення Гройсмана стало відомо влітку. Журналісти програми «Схеми» повідомляли, що призначення відбулося за заявою Нестора Шуфрича та Василя Німченка.

«Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи, які займають особливо відповідальне становище в державних органах України, зловживаючи службовим становищем, за відсутності передбачених законодавством підстав, внесли у квітні 2016 року до Верховної Ради України подання на призначення премʼєр-міністра України за відсутності коаліції у Верховній Раді України», — йдеться в повідомленні.

Також співробітники бюро хочуть отримати доступ до документації про призначення голови уряду Арсенія Яценюка для порівняння порядку призначення двох премʼєрів.

  • Чинний керівник МВС Арсен Аваков, колишній премʼєр-міністр України Володимир Гройсман та ексгенеральний прокурор Юрій Луценко також були присутні на святкуванні 70-річчя Григорія Суркіса — народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» та соратника Віктора Медведчука.