Зеленський змінив голову Луганської ОДА

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Зеленський змінив голову Луганської ОДА

Facebook / Сергей Гайдай

Президент Володимир Зеленський призначив головою Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая. Відповідні укази зʼявилися на сайті президента.

«Призначити Гайдая Сергія Володимировича головою Луганської обласної державної адміністрації», — сказано в указі № 767 / 2019 від 25 жовтня, який був оприлюднений у суботу.

Указом № 766 / 2019 глава держави звільнив із займаної посади Віталія Комарницького.

20 жовтня Кабінет міністрів України погодив звільнення з посади голови Луганської обласної державної адміністрації Віталія Комарницького і призначення кандидатури Сергія Гайдая.

Комарницький народився в Криму, з 1986 року навчався і працював на Луганщині, був депутатом Луганської облради від «Партії регіонів». Перед своїм призначенням Комарницький заявив журналістам, що урядовці та працівники бюджетних установ, які працюють на території окупованої частини Донбасу, мають підлягати амністії.

Хто такий Сергій Гайдай?

Сергій Гайдай з 2015 року був депутатом Мукачівської районної ради (Закарпатська обл.), а з вересня 2015 до листопада 2018 року — головою Мукачівської районної державної адміністрації. Працював у Обухівській районній державній адміністрації та у Київраді.

Згідно з декларацією, заробітна плата Гайдая за 2018 рік становила 175 767 грн. На його рахунках €40 тис. грошових активів.