39 осіб, тіла яких виявили у вантажівці в Англії, могли бути вʼєтнамцями, а не китайцями

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Більшість з 39 осіб, тіла яких були знайдені у вантажівці в місті Грейс у Великій Британії, могли бути громадянами Вʼєтнаму. Про це повідомляє видання The Guardian.

Спочатку поліція заявляла, що вони вважають, що жертви були китайцями, але визнавала, що національність жертв офіційно не підтверджена.

У суботу міністерство закордонних справ Вʼєтнаму звернулося до посольства Вʼєтнаму в Лондоні з заявою, яка містила прохання співпрацювати з поліцією і допомогти у виявленні жертв.

Отець Ентоні Данг Хуу Нам, католицький священик у віддаленому місті Єн Тхань в центральній частині Вʼєтнаму, розповів, що члени кількох сімей з провінції Нгеан планували поїхати на заробітки до Великої Британії, проте на цьому тижні перестали виходити на звʼязок.

«Усе місто покрите сумом. Я все ще збираю контактні дані всіх сімей жертв і сьогодні ввечері проведу церемонію, щоб помолитися за них. Це — катастрофа для нашої спільноти», — сказав Нам.

Фотографії майже 20 осіб, зниклих безвісти, були відправлені в поліцію.

26-річна Фам Тхі Тра Май, можливо, знаходилася у вантажівці. Вона відправила матері текстове повідомлення: «Я помираю, бо не можу дихати». З тих пір її сімʼя нічого не чула від неї.

У вʼєтнамських ЗМІ повідомляється, що влада висуває звинувачення в торгівлі людьми в провінції Нгеан.

Провінція Нгеан, звідки родом більшість потенційних жертв, є однією з найбідніших у Вʼєтнамі.