Вночі: США вбили ватажка «Ісламської держави», українка стала кращою молодою легкоатлеткою Європи, а кардиган Курта Кобейна продали за $334 тис.

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Вночі: США вбили ватажка «Ісламської держави», українка стала кращою молодою легкоатлеткою Європи, а кардиган Курта Кобейна продали за $334 тис.

Al-Furqan Media / Anadolu Agency / Getty Images

США вбили ватажка «Ісламської держави» аль-Багдаді під час спецоперації

Лідер «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді загинув під час спецоперації армії США в провінції Ідліб у Сирії 26 жовтня, повідомляє CNN з посиланням на міноборони США та джерело інформації. Остаточно підтвердити загибель лідера ІД мають після аналізу ДНК та біометричних даних.

Президент США Дональд Трамп написав у Twitter, що сталося щось «дуже значне».

США раніше оголошували нагороду у $25 млн за інформацію про місцеперебування аль-Багдаді.

За словами представника міноборони США, аль-Багдаді підірвав жилет смертника, який був на ньому.

Українка Ярослава Магучіх стала найкращою молодою легкоатлеткою Європи

Українська спортсменка Ярослава Магучіх була визнана найкращою молодою легкоатлеткою Європи за 2019 рік. Нагородження відбулося на церемонії EA Golden Track, повідомляється на порталі Європейської легкоатлетичної асоціації.

Українська стрибунка в висоту перемогла на молодіжному чемпіонаті світу, а також посіла друге місце на дорослому чемпіонаті світу в Досі, ставши наймолодшою медалісткою в історії змагань. Магучіх виборола срібло у високому стрибку менше ніж за два тижні після святкування 18-го дня народження.

У Києві зафіксували другий випадок дифтерії

У Києві виявили другий випадок захворювання на дифтерію. Про це повідомив Святослав Протас, який обіймав посаду керівника санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) України та є головою громадської організації «Інститут громадського здоровʼя», пише видання «Столичний регіон».

За даними Протаса, з діагнозом «дифтерія» в Жовтневу лікарню столиці доставили 35-річну жінку і їй ввели останню наявну сироватку.

Ексочільник СЕС повідомив, що в Києві сироватки більше немає.

Трьох дітей жінки наразі обстежують.

23 жовтня стало відомо, що захворів на дифтерію девʼятирічний учень київського ліцею № 303.

Кардиган лідера американської рок-групи Nirvana Курта Кобейна продали на аукціоні за $334 тис.

Кардиган, що колись належав Курту Кобейну, продали за $334 тис., повідомляє CNN.

За даними компанії Julienʼs Auctions, яка організувала торги, це — найдорожчий светр за всю історію аукціону. Оливковий кардиган Кобейн одягав на виступ групи на MTV Unplugged у 1993 році, який серед шанувальників творчості музикантів вважається одним з кращих. Окрім кардигана, за $ 340 тис. продали гітару музиканта Fender Mustang, на якій він грав під час туру In Utero того ж року. Колишній власник речі зазначив, що светр жодного разу не прали відтоді, коли його востаннє одягав Кобейн.

Український фільм «Додому» став найкращим іноземним фільмом на Босфорському кінофестивалі

Фільм «Додому» (Evge) режисера Нарімана Алієва отримав нагороду за найкращий іноземний фільм Босфорського кінофестивалю у Стамбулі. Про це повідомляється на сторінці стрічки у Facebook.

Церемонія нагородження відбулася у Стамбулі. Наріман Алієв особисто отримав відзнаки. Нагороду за найкращий іноземний фільм режисеру вручив голова Міжнародного журі, філіппінський режисер та володар пальмової гілки Канн Бріянте Мендоза. Крім «Додому» за перемогу у міжнародному конкурсі змагалися ще 8 стрічок з різних країн.

Нагороду за найкращу чоловічу роль отримав виконавець головної ролі в фільмі Ахтем Сеітаблаєв.