Криворізький суд визнав винним у скоєнні злочину чоловіка з гербом СРСР на футболці

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Дзержинський районний суд Кривого Рогу визнав винним жителя міста у порушенні закону про заборону використання символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Вирок був оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень.

У матеріалах справи написано, що 14 червня приблизно з 11:00 до 17:00 обвинувачений був одягнений у футболку червоного кольору із зображенням на передній частині державного герба СРСР. Інцидент трапився в громадському місці біля торговельно-розважального центру «Плаза» у Кривому Розі.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що 52-річний чоловік виконував замовлення з очищення вікон торговельного центру і вдягнув на роботу футболку, яку не шкода було викинути.

У результаті чоловіка засудили за ст. 436-1 Кримінального кодексу України «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів».

Обвинувачений визнав себе винним у скоєнні злочину.

Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 1 року обмеження волі. Але тут же, на підставі ст. 75 КК України, звільнив його від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.