Незначне забруднення повітря спостерігається у 5 містах. Києва серед них немає — ДСНС

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Станом на 27 жовтня значних перевищень рівнів забруднення атмосферного повітря в Україні не зафіксовано. Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин зафіксовані лише в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Камʼянському.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій на своєму сайті.

«Концентрацій оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відмічає», — йдеться в повідомленні.

На території України утримується антициклонічний характер погоди. Це зумовлює відсутність опадів, слабкий вітер, підвищення температури повітря від поверхні землі до висоти 700—800 м, відсутність вертикального перемішування повітря, густі тумани. Ці фактори сприяють накопиченню в приземному шарі забруднювальних речовин.

Але значного зростання рівнів забруднення повітря не спостерігається.

«Загалом синоптична ситуація не відрізняється від аналогічних погодних умов у попередні роки, тому в Україні немає суттєвих підстав для стурбованості щодо стану повітря», — зробили висновок експерти ДСНС.

За прогнозами українського Гідрометцентру у період з 28 по 29 жовтня 2019 року на території України очікується покращення синоптичної ситуації.