«Ветерани мають право перебувати в Золотому». Лідер «Нацкорпусу» Білецький поставив Зеленському ультиматум

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Лідер політичної партії «Національний корпус» Андрій Білецький звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогою «не здавати» території Донбасу.

Відповідне звернення голова «Нацкорпусу» опублікував на YouTube. У девʼятихвилинному відео Білецький коментує розмову Зеленського та добровольця Дениса Янтаря під час відвідування міста Золоте Луганської області, а також висловлюється щодо ставлення місцевого населення до українських військових та економічної ситуації в Золотому.

«Якщо ви вирішите ці погрози виконувати й викинете звідси ветеранів, то замість кількох десятків людей наступного тижня там буде тисяча. А якщо з тисячею не вийде, там буде десять тисяч», — зазначив Білецький.

На думку Білецького, перш за все президент має думати про безпеку та враховувати думку бійців української армії. Він також зазначив, що на Донбасі залишились жити ті, хто підтримував армію України.

«З цього боку ті, хто підтримував українську армію, ті, хто самі пішли в українську армію. Їхня думка, їхня безпека —це те, про що справді повинен думати президент країни», — сказав Білецький.

Лідер «Нацкорпусу» підкреслив, що ветерани мають право залишатися в Золотому.

«...мають таке право, мають право на особисту думку, яку вони висловлюють до президента цієї країни, вони заробили це право своєю кровʼю. Вони мають право бути не в Києві, не в Офісі президента чи в зручній квартирі, вони мають право бути в Золотому для того, щоб наші позиції, які були кровʼю відвойовані, не здавались», — заявив Білецький.