Конгресвумен Гілл подала у відставку. Її звинуватили у звʼязку з учасником своєї кампанії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Конгресвумен Гілл подала у відставку. Її звинуватили у звʼязку з учасником своєї кампанії

Gage Skidmore / Flickr

Член Конгресу США від демократів Кеті Гілл оголосила про свою відставку в неділю на тлі звинувачень у сексуальних стосунках із працівником Конгресу. Про це повідомляє The Guardian.

«Сьогодні я з розбитим серцем оголошую про свою відставку з Конгресу. Це найважче рішення, яке мені доводилося ухвалювати, але я вважаю, що це найкраща річ для моїх виборців і нашої країни», — написала вона в листі.

У своєму листі про відставку Гілл стверджувала, що її чоловік і «політики, які її ненавидять», організували «наклепницьку кампанію» проти неї. Конгресвумен також вибачилася за «помилки, допущені на цьому шляху, перед людьми, які від цього постраждали».

Про що йдеться?

Минулого тижня Комітет з етики палати представників почав розслідування інформації про те, що Гілл вступала у сексуальні стосунки зі своїм радником з законодавчих питань Гремом Келлі. У листі виборцям Гілл відкинула це, але зізналася у стосунках з іншим неназваним учасником її виборчої кампанії в Конгресі, які вона назвала «недоречними».

Правила внутрішнього розпорядку, прийняті в розпал руху #MeToo, забороняють стосунки між членами Конгресу та його працівниками. Проте не поширюються на помічників.

Крім того, минулого тижня видання Daily Mail опублікувало оголені знімки Гілл. Газета звернула увагу на татуювання конгресвумен, яке має відсилання до нацистських символів. У своїй заяві Гілл назвала публікацію оголених фотографій без її згоди незаконною. «Оприлюднення особистих фотографій, спрямоване проти мене, стало жахливим вторгненням у моє особисте життя», — заявила вона.

Гілл перемогла на виборах у приміському районі Лос-Анджелеса в 2018 році. Спікер палати представників Ненсі Пелосі призначила її заступником голови впливового Комітету палати представників із нагляду та реформи палати.