Приходько відсудила маже 270 тис. грн у справі про передвиборчий ролик Порошенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Київський апеляційний суд підтвердив рішення попередніх інстанцій, визнав незаконним використання сценічного образу співачки Анастасії Приходько в агітаційному ролику експрезидента Петра Порошенка і присудив артистці майже 270 тис. грн компенсації. Про це йдеться у матеріалах суду.

Суд встановив, що Приходько є «автором персонажа, сценічного образу з властивими їй зовнішнім виглядом, характерною манерою говорити, співати, рисами характеру і поведінки». Трансляція відео на телеканалі «Україна» здійснювалася на підставі звернення «Медіа Про Комьюникейшн».

При цьому суд встановив, що Приходько не давала своєї згоди на використання її імені та зображення, і дійшов висновку, що ролик є порушенням авторських прав співачки.

«Суд визнав можливим стягнути з відповідача на користь позивачки компенсацію за порушення авторських прав у розмірі 268 940,00 грн», — зазначено в матеріалах суду. Рішення суду набуло чинності 8 жовтня.

Про що йдеться?

У лютому 2018 року співачка Анастасія Приходько помітила своє обличчя в рекламному ролику Петра Порошенка, який на той час був президентом України. Після цього вона подала на команду політика до суду. Анастасія пояснила це тим, що Порошенко обманом зняв її у своєму передвиборчому відео.