Доброволець Янтар: Зброя залишається в нас, і ми можемо повернутися на позиції в Золотому

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Доброволець Янтар: Зброя залишається в нас, і ми можемо повернутися на позиції в Золотому

Марієнко Андрій / УНІАН

Голова Миколаївського обласного осередку партії «Національний корпус» у Миколаївській області Денис Янтар спростував заяву Міністерства внутрішніх справ про те, що поліція вивезла зброю ветеранів і добровольців з Золотого. Про це він заявив в інтервʼю телеканалу «НАШ».

Янтар повідомив, що поліція не забирала зброю у «Нацкорпусу» і його волонтерів, самі ветерани зброю не вивозили, а візит правоохоронців був «поверховим оглядом» однієї машини журналіста.

«Вчорашня заява поліції про те, що вони під конвоєм вивезли навіть легальну нашу зброю з Золотого — це дещо натягнута інформація. Наша зброя залишається у наших людей і, якщо потрібно, ми на позиції в Золотому якраз можемо повернутися. Вони в наш будинок не заходили, з якою метою вони приїхали, мені невідомо. Акція «Останній блокпост» триває, ми залишаємося в Золотому», — розповів Янтар.

Він підтвердив, що до місця базування добровольців приїжджали кілька патрулів Нацполіціі, проте розповів, що точна мета приїзду залишилася йому незрозуміла, оскільки вони нічого не конфіскували, не висували чітких вимог і не проводили розʼяснювальних бесід.

«Зʼявилася інформація, що нас будуть намагатися якось виселяти. Після цього приїхало три машини правоохоронців, але вони до нас не дійшли, ми в принципі самі до них вийшли, запитали, чому і навіщо вони сюди прибули. І вони сказали, що тут є автомобіль журналіста, який залишився з нами на ніч подивитися, що як. І що їм необхідно перевірити саме це авто», — додав Янтар.