Louis Vuitton хоче поглинути бренд Tiffany за $14,5 млрд

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Louis Vuitton хоче поглинути бренд Tiffany за $14,5 млрд

Vincent Isore / IP3/Getty Images

Найбільший у світі виробник предметів розкоші Louis Vuitton (LVMH) провів попередні переговори про купівлю американського ювелірного бренду Tiffany. Про це повідомляється в офіційній заяві компанії.

LVMH підтвердив, що він «провів попередню дискусію щодо можливої ​​угоди з Тіффані», додавши, що не впевнений у її завершенні. Сума можливої угоди на сайті LVMH не розголошується, але ВВС повідомили, що Louis Vuitton зробив Tiffany пропозицію на $14,5 млрд.

Представники Tiffany, яка торгується на Нью-Йоркській фондовій біржі, заявили, що «отримали запит щодо необовʼязкової пропозиції від LMVH» у розмірі $120 за акцію готівкою.

Через новини про можливе поглинання акції Tiffany подорожчали на 22,8% на передпродажних торгах перед офіційним відкриттям Уолл-стріт у понеділок, 28 жовтня. Аналітики Credit Suisse вважають, що вартість акцій Tiffany може сягнути позначки $140.

Якщо сторони дійдуть згоди, це поглинання стане найбільшою угодою LVMH з часів покупки бренду Bulgari у 2011 році за $5,2 млрд. За прогнозами аналітиків, угода з Tiffany поліпшить LVMH доступ до американських ринків. У своєму прагненні до збільшення частки на ринку США LVMH відкрила в жовтні завод у південному Техасі, на церемонії були присутні власник бренду Бернар Арно, президент США Дональд Трамп і його дочка Іванка.

Світовий попит на продукцію LVMH останніми роками добре тримається, чого не можна сказати про Tiffany, продажі якої падають у всьому світі. Аналітики звинувачують у цьому торгові суперечки між США і Китаєм та підвищення тарифів, внаслідок яких у торгових точках Tiffany зафіксували зниження попиту з боку китайських туристів.

  • LVMH має 75 брендів, 156 тисяч працівників і мережу з понад 4 590 магазинів. Президент групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно став третьою людиною, чий статок перевищив $100 млрд.
  • Компанія Tiffany & Co. Існує з 1837 року. Фірма продає ювелірні вироби, срібло, порцеляну, кришталь, канцелярське приладдя, парфумерію, прикраси й аксесуари. У Tiffany працюють понад 14 тисяч людей, в її мережі близько 300 магазинів.