«Російський президент — хороша людина». Трамп переплутав Зеленського з Путіним на брифінгу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Під час брифінгу на авіабазі Ендрюс у штаті Меріленд президент США Дональд Трамп переплутав країну, президентом якої є Володимир Зеленський. Відео коментаря Трампа телеканалу FoxNews опублікував у своєму Twitter виконавець Баррі Томас Голдберг, який записав прямий ефір на телефон.

Під час виступу перед журналістами Трамп тричі згадав «ідеальну розмову» з Зеленським, коли розповідав про ситуацію, що викликала ризик його імпічменту, а потім назвав українського президента російським президентом.

«Тепер вони не хочуть говорити про викривача, тому що вони не думали, що я опублікую цю розмову. Коли я опублікував розмову, я спростував доповідь Шиффа. Більш того, як ви знаєте, новий російський президент, хороша людина, зробив заяву, що в розмові не було нічого. Не було тиску на нього. Нічого взагалі», — сказав Трамп у прямому ефірі, маючи на увазі Зеленського.

На помилку вже звернули увагу журналісти. Так, репортер CNN Деніел Дейл написав під відео: «Трамп назвав Зеленського президентом України, а трохи пізніше в бесіді з журналістами назвав його «новим російським президентом».