Одеський суд визнав незаконним облаштування Літнього театру як концертного майданчика. Цього вимагали активісти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Одеський суд визнав незаконним облаштування Літнього театру як концертного майданчика. Цього вимагали активісти

Facebook / Летний театр Горсад

Пʼятий апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу активістів організацій «Автомайдан» і «Зелений лист», визнавши незаконним облаштування Літнього театру як концертного майданчика на території одеського Міського саду.

Про це повідомляє видання «Думська» та активістка «Зеленого листа» Світлана Підпала.

Суд скасував рішення виконкому Одеської міськради, який у березні цього року затвердив проєкт концертного майданчика з фудкортом і сценою на території Літнього театру.

Проєкт був розроблений за замовленням компанії «Міський літній театр», створеної бізнесменом Дмитром Шпінарьовим, і погоджений із власником будівель Літнього — підприємством «Солинг», якому місцева влада здала театр в оренду на 49 років. Майданчик побудували ще влітку, після чого активісти подали позов проти мерії міста, стверджуючи, що виконком не мав права затверджувати проєкти будівельних робіт, а чиновники проігнорували факт того, що Літній театр є памʼяткою архітектури місцевого значення.

  • З березня 2019 року активісти борються проти забудови Літнього театру. За словами активістів, у зеленій зоні планують також побудувати восьмиповерховий торгово-розважальний центр із підземною парковкою. Одесити проти такої забудови і почали висаджувати в саду дерева. З початку травня на території саду зʼявилися так звані тітушки, які всіляко перешкоджали активістам.
  • У травні Підпала заявила, що за нею стежать. До цього вона говорила, що отримує погрози після антизабудовних акцій у місті.